Femiflor: Ny enklare behandling av illaluktande flytningar

Posted Posted by Nordiva Healthcare in pressreleaser     Comments No comments
Nov
26

Nu är det enklare än någonsin att undvika illaluktande flytningar vid obalans i underlivet. Med Femiflor slipper du en obekväm vaginal applicering. Femiflor är det enda preparatet mot vaginal obalans som intas oralt.

Ladda ner pressmeddelandet som PDF

Intas oralt – första och enda i Sverige!

Femiflor intas genom att en kapsel sväljs tillsamman med lite vätska. En kapsel sväljs dagligen under tio dagar. Fördelarna med att kapseln intas oralt är flera.

1) Lättsvald kapsel = användarvänligt = fler behandlar
2) Slipp svidande besvär vid applicering
3) Inga obekväma rester i trosan

Vanligt problem!

Mellan var femte och var tionde kvinna som har mens drabbas av vaginal obalans. Vanligast är problemet hos kvinnor mellan 20 och 30 år. Dessutom, kan du lättare få besvär under graviditet. De vanligaste symtomen är illaluktande flytningar och sveda. Obehandlat kan vaginal obalans, eller bakteriell vaginos som det också heter, leda till infektioner (www.1177.se).

Femiflor (www.femiflor.se) hjälper till att återställa balansen i underlivet. Genom att tillföra naturligt förekommande mjölksyrabakterier till underlivet balanseras bakteriefloran och chanserna att bli symtomfri ökar.

”Det råder idag brist på receptfria produkter som både återställer den naturliga balansen i underlivet och är enkel att använda. Med en ökad användarvänlighet hoppas vi att fler kvinnor kan bli av med sina besvär”, säger Joel Nisses, VD på Nordiva Healthcare.

Hur fungerar det?

Mjölksyrabakterierna koloniserar där de är naturligt förekommande, d.v.s. i vaginan. Efter det att mjölksyrabakterierna tagits upp via mag- och tarmkanalen fäster de på vaginans slemhinna. Femiflor är klassad som ett kosttillskott.

Dokumenterad effekt

Den vegetabiliska kapseln har en unik formula av patenterade mjölksyrabakterier som är ett resultat av 25 års forskning. Effekten är bevisad i 10 kliniska studier samt refererad till i över 175 publicerade vetenskapliga artiklar. Femiflor säljs idag i 34 länder världen över.

Femiflor finns nu att köpa på apotek och i hälsofackhandeln.

Rek konsumentpris 149 kr för 10 kapslar

För ytterligare information kontakta:

Joel Nisses, VD Nordiva Healthcare AB

073 – 342 80 46

joel.nisses@nordiva.com

Nordiva Healthcare AB utvecklar, marknadsför och säljer läkemedel och hälsorelaterade produkter till handeln i Sverige. Nordiva Healthcare AB grundades 2010 och levererar idag produkter till både apotek och hälsofackhandel.

Prenumerera på Nyheter

Följ Nordiva Healthcare AB